2015. december 8., kedd

Szertartások Foglalása/Kötegek "CsSzK" Létrehozása





Hogyan érheted el: Két módon férhetsz hozzá ehhez képernyőhöz:
1.) A "FamilySearch" menüből válaszd ki a "Szertartás Foglalási és Nyomon Követő Rendszer"-t, majd kattints a "Szertartások Foglalása" gombra.
2.) Ha az 1. pontban elérhető képernyőn a "Templom Ikonok Megjelenítése/Elrejtése" gombbal már engedélyezted a Templom Módot, akkor egyszerűen kattints a templom ikonra bármelyik név mellett a "Családfa", vagy a "Család" Nézetben - Így a feljegyzés hozzá lesz adva a listához, (ha még nincs benne), és a lista is megjelenik.

*  *  *

Tippek e bejegyzés használatához:
a.) Ha a jobb egérgombbal a fenti képre kattintasz, majd a megjelenő menüben a "Megynyitás új lapon" menüpontot választod, nagyobb méretben láthatod majd a képernyő képét egy másik fülön. Miközben olvasod a szöveget, bármikor átválthatsz arra a képre, hogy lásd, miről van szó, anélkül, hogy ezen a képernyőn fel-le kéne "ugrálnod."

b.) Ha már vannak hiteles adataid AQ, vagy PAF 5 formátumban, még jobb megoldás lehet, ha elindítod a programot és ott nyitod meg a fenti képernyőt.

*  *  *

Cél: Ez a képernyő számos cél elérését teszi lehetővé egyetlen képernyőn belül. Úgymint:

a) Átvizsgálni bármelyik nevet a fájlodban hogy lásd a hivatalos templomi feljegyzéseket az adott személy szertartásairól.

b) A nevekért, akiknek nincs minden szertartása elvégezve, lefoglalni a szertartásokat hogy azok elkészüljenek általad, vagy a templomi rendszer által

c) Minden nevet, ami számodra van lefoglalva, (hogy a szertartásokat elvégezd értük) hozzáadni egy Családi Szertartás Kérelemhez (CsSzK), amit máshol a rendszerben Szertartás "Kötegnek" is nevezünk. Ezt a CsSzK-t azután kinyomtathatod és el tudod vinni a templomba, ahol azután ellenőrzik a vonalkódot, és kinyomtatják a szertartás kártyákat.

d) Csak a FamilySearch rendszerben már meglévő nevek foglalhatók le - a csupán a helyi fájlodban lévő nevek nem. Minden névért a helyi fájlodban, amely még nem kapcsolódik a neki megfelelő feljegyzéshez (névhez) a FamilySearch-ben, ez a képernyő lehetővé teszi számodra, hogy párosítsd, és összekapcsold a helyi feljegyzésedet a megfelelő feljegyzéssel a FamilySearch-ön, vagy hozzáadd a FamilySearch-höz, ha ott még nincs meg.

Ne feledd, hogy a FamilySearch rendszerben foglalsz majd szertartásokat a nevekért. És mivel a helyi feljegyzéseid kapcsolódnak ezekhez a FamilySearch feljegyzésekhez, a rendszer segíteni fog neked naprakészen tartani a helyi adataidat a FamilySearch feljegyzésekkel amint a szertartások elvégzésre kerülnek.

Hogyan használjuk: /További útmutatót találsz majd a bejegyzés végén, az "Oktatás" részben. /
Neveket fogsz majd hozzáadni a képernyőn lévő listához. Ha már összekapcsoltad a képernyőn lévő neveket a nekik megfelelő nevekkel a FamilySearch rendszerben, az AQ el fogja érni a hivatalos templomi feljegyzéseket ezekért a nevekért, és a lehetőségeket, amik attól függnek, hogy a szertartásokat ezért a személyért vajon mind elvégezték, folyamatban vannak, lefoglalták, vagy továbbra is szükség van rájuk?

Ha bármilyen szertartást találsz, amit le kell foglalni, akkor képes leszel lefoglalni azokat úgy, hogy  a templomok kezeljék, vagy úgy, hogy te kezeld őket. Ha már egyszer lefoglaltál bármely szertartást a templomok általi elvégzésre, nem szükséges további intézkedés a részedről. Ezek a nevek azonnal elérhetők lesznek, hogy a templomok kezeljék őket.
 A szertartásokat, amiket a saját kezelésedre foglaltál le, el kell helyezned egy CsSzK-n (Családi Szertartás Kérelem) és a CsSzK-t ki kell nyomtatnod, és azután elvinned a templomba, ahol a szertartás kártyákat ki lehet nyomtatni.

Meglepetés! Vigyázz ezen képernyő egyik viselkedésével, ami meglephet téged! Amikor először adsz hozzá egy nevet a listához, az jellemzően az AQ, vagy PAF adatbázisodból való lesz. Ha a név még nem kapcsolódik a FamilySearch-höz, akkor az itt látható név, dátumok és helyek csak a helyi feljegyzésedből származó információk lesznek. Ha a név már kapcsolódik a neki megfelelő feljegyzéshez a FamilySearch-ön, akkor a név, a dátumok és helyek FamilySearch-ről származó értékei lesznek láthatók, amelyek a templomi szertartás kártyán is ki lesznek majd nyomtatva.
Tehát ha a név, dátumok és helyek másképpen láthatók nálad - nem azért lesz, mert bármelyik adat megváltozott, hanem azért, mert már átváltottál a helyi adatokról a templomi adatok nézetére. Ez a változás a látható adatokban csak akkor következik be, ha összekapcsolod a helyi feljegyzést a FamilySearch feljegyzéssel, miközben ezen a képernyőn vagy. Ne ijedj meg, ha az adatok egy része látszólag megváltozott; ez nem valódi változás, hanem azoknál az adatoknál, amiket éppen  hozzákapcsoltál egy FamilySearch feljegyzéshez, az AQ átvált(ja a nézetet), a helyi feljegyzés adatairól a templomban lévő feljegyzés adataira.

Szertartás kódok: A nevek listájában egy-egy személy minden szertartásához tartozik egy-egy oszlop.
(B = Keresztelés, C = Konfirmáció, I = Bevezető Szertartás, E = Felruházás, P = Szülőkhöz Pecsételés, S = Házastárshoz Pecsételés)
Fordítói megjegyzés: A programban ezek a szertartás kódok nem kerültek lefordításra, mivel ezeket a mindenhol a világon megértik, ezért célszerűnek látszott megtartani az eredeti rövidítéseket.


A szertartásokhoz tartozó oszlopokban különböző jelek lesznek láthatók az adott személy szertartásainak állapotától függően. Figyeld meg képernyő felső részén a Szertartás Kód Jelmagyarázatot, hogy megértsd, mit jelentenek ezek a jelek.



A jelekhez tartozó szövegek magyarázata:

Ford. megj.: A szertartások állapotára vonatkozó kifejezések a program bizonyos helyein angolul jelennek meg, mivel ekkor a program az információt a FamilySearch rendszerből veszi, ami alapvetően angol nyelvű. Ezért a magyar kifejezés mellé segítségként odaírtam az eredeti angolt is, hogy szükség esetén értelmezni tudd a jelentését.

Elvégezhető - (Ready) Ez a szertartás lefoglalható. Tehát nincs lefoglalva senki más által és az adott szertartást el lehet végezni.

Várakozik - (On Hold) Nem foglalhatod le ezt a szertartást. Ez jellemzően azt jelenti, hogy akár le van foglalva, akár nem, egy másik szertartás elkészülésére kell várni, mielőtt ez elvégezhető lenne.

Számodra Foglalva - (Reserved for You) Lefoglaltad ezt a szertartást, és jelezted, hogy te szeretnél a felelős lenni az elvégzéséért.

Templom sz. Foglalva - (Reserved for Temple) Ez a szertartás a templomok számára van lefoglalva, hogy ők intézzék.

Nem Foglalható - (Cannot Reserve) A FamilySearch-nek különböző okai vannak, amiért egy szertartás nem foglalható. Ha rákattintasz a "Foglalás" gombra, az megmutatja neked részletesen az okot, amiért ez a szertartás nem foglalható.

Nem szükséges - (Not Needed) Ez jellemzően azt jelenti, hogy egy egyénért a szertartás nem szükséges, mert ő  meghalt, mielőtt elérte volna a felelősségre vonhatóság korát (8 év). Házastárshoz pecsételés esetén pedig azt jelenti, hogy az egyénnek nincs házastársa.

Elvégezve - (Completed) Ez a szertartás már elkészült. Nincs semmi teendő. (Ez természetesen csak az adott szertartásra vonatkozik.)

Folyamatban - (in Progress) Ennek a szertartásnak  már van egy kinyomtatott kártyája, vagy listája egy templomban, és hamarosan el lesz végezve; vagy egy CsSzK részeként lefoglalták azt egy személy számára, és akkor lesz készen, amikor az adott személy (aki lefoglalta) gondoskodik a szertartás elvégzéséről.

Templomi Adat nem található - (Temple Data Not Retrieved) Ez azt jelzi, hogy olyan helyi feljegyzést látsz, amit nem kapcsoltál hozzá egy a FamilySearch rendszer beli feljegyzéshez. Függetlenül attól, hogy a helyi adataid azt mutatják-e, hogy a szertartások elkészültek, vagy azt, hogy nem, a helyi feljegyzéseid nem a hivatalos templomi feljegyzések. Amíg nem kapcsolod össze a feljegyzésedet egy FamilySearch feljegyzéssel, vagy nem adod azt hozzá a FamilySearch-höz (ami egyúttal összekapcsolja majd a feljegyzésedet az új FamilySearch feljegyzéssel), addig nem láthatod a hivatalos templomi feljegyzéseket.

Többszörös - (Multiple) Ha a személynek egynél több házastársa, vagy egynél több szülőpárja (apa és anya) van a FamilySearch-ön , a "Többszörös" jelet fogod látni. Ez azt tudatja veled, hogy nem látod a teljes képet (vagyis az összes házastársat, és/vagy szülőt és azok szertartásait). Hogy láthasd a szertartások állapotát minden házastárs, vagy minden szülő esetén, kattints az "Átvizsgálás", a "Szertartások", vagy a "Foglalás" gombra ahol megvizsgálhatsz minden rokoni kapcsolatot.

A gombok:

A gombok ezen a képernyőn két sorban vannak elrendezve. Az első sor azokat a műveleteket sorolja fel, amiket egy (az éppen kiválasztott) feljegyzésen tudsz elvégezni. A második sor azokat a műveleteket sorolja fel, amiket feljegyzések csoportján tudsz elvégezni.

Hozzáadás: Ezzel a gombbal további feljegyzéseket adhatsz hozzá ehhez a listához. Képes leszel egyedüli személy, vagy különféle csoportok hozzáadására.

Helyi Szerkeszt(ése): Ha a kijelölt név egy helyi feljegyzéshez tartozik, akkor képes leszel szerkeszteni az egyén feljegyzését a fájlodban.

Kapcs./Feltöltés / Átvizsgálás: Ha a helyi feljegyzés még nem kapcsolódik a neki megfelelő feljegyzéshez a FamilySearch-ön, ennek a gombnak a felirata "Kapcs./Feltöltés" lesz, és ekkor képes leszel rá, hogy megkeresd a hozzáillő személy(eke)t a FamilySearch-ön és összekapcsold a helyi feljegyzésedet egy FamilySearch feljegyzéssel, vagy hozzáadd a feljegyzésedet a FamilySearch-höz, ha onnan hiányzik. Miközben megvizsgálod a lehetséges egyezések listáját, arra is van lehetőséged, hogy egyesítsd a duplán (vagy többször) szereplő személyeket, és hogy frissítsd az UNSZ szertartásokat (a helyi fájlodban) ha azok állapota nem naprakész.

Ha a helyi feljegyzésed már kapcsolódik egy neki megfelelő feljegyzéshez a FamilySearch-ön, ennek a gombnak a felirata "Átvizsgálás" lesz, és ekkor képes leszel átvizsgálni a helyi feljegyzésedet egymás mellett a FamilySearch-beli feljegyzéssel, egyúttal könnyedén frissíteni az UNSZ szertartásokat a helyi feljegyzésedben a templomi feljegyzések alapján.

Szertartások: Ha a kiemelt sor egy olyan személyt mutat, aki a helyi fájlban is megvan, és kapcsolódik egy FamilySearch-beli feljegyzéshez, akkor használd ezt a gombot, hogy átvizsgáld kifejezetten csak az UNSZ szertartásokat és frissítsd a feljegyzéseidet a hivatalos templomi feljegyzésekkel. Ugyanezt az "Átvizsgálás" képernyőn is megteheted, de ez a képernyő kizárólag az UNSZ szertartásokra koncentrál és lehet, hogy ezt a képernyőt használva gyorsabban elvégezheted.

Dupl. Vizsgálata: A szertartások templomi munkára történő lefoglalása előtt győződj meg róla, hogy a munka még nem készült el. A legjobb mód erre, hogy ezt megtedd, hogy meggyőződsz arról, hogy egy személy minden duplán szereplő feljegyzését egyesítetted a FamilySearch-ön - lehet, hogy a személy némelyik feljegyzésén nem látszik, hogy a szertartások készen vannak-e, de ugyanazon személy többi feljegyzései tartalmazhatnak szertartás bejegyzéseket. A további másolatok egyesítésével össze tudod majd olvasztani a szertartás adatokat tartalmazó FamilySearch feljegyzéseket azokkal, amelyek nem tartalmazzák azokat, így azok a feljegyzések, amelyekről eddig hiányoztak szertartások, most már azt mutatják, hogy a szertartásaik készen vannak.

Azon feljegyzések, amelyeket megvizsgáltál a duplikációk tekintetében, egy "X"-szel lesznek jelölve a lista "Dupl. Átvizsgálva" oszlopában. Lehet, hogy korábban már vizsgáltad ezt a feljegyzést a duplikációk tekintetében... Ekkor nem szükséges, hogy újra megtedd ezt a lefoglalás előtt, de kérjük, győződj meg róla, hogy volt egy megbízható személy, aki ellenőrizte a FamilySearch nyilvántartást és felhasználtál minden ésszerű módot, hogy elkerüld a szertartások dupla (vagy többszöri) elvégzését, mielőtt lefoglalod őket.

Foglalás: Ennek a gombnak a fő célja lehetővé tenni a számodra, hogy  szertartásokat foglalj le egy egyén számára. Ez a képernyő azonban azt is lehetővé teszi, hogy megváltoztass egy szertartásért  felelős felet (azaz pl. kicseréld a hozzárendelést, a templomok helyett a számodra, illetve hogy helyetted a templomokhoz legyenek hozzárendelve), és a visszavonni szertartások foglalását. Ne feledd, hogy ha már lefoglaltál egy szertartást, majd valamilyen okból úgy döntesz, hogy a szertartásokat nem kell elvégezni, akkor visszavonhatod őket. (Már elvégzett szertartásokat nem tudsz visszavonni, vagy a templomokhoz rendelt szertartásokat sem, ha azok már "Folyamatban" vannak. A számodra hozzárendelt szertartásokat vissza tudod vonni még akkor is, ha azok "Folyamatban" /in Progress/ vannak.)

Kiválasztás / Tisztázás: Ha egy szertartás számodra van lefoglalva, hogy elvégezd, és nem vársz arra, hogy a templomok intézzenek egy elsőbbséget élvező szertartást, akkor képes leszel hozzáadni ezt a szertartást egy CsSzK-hoz. Ehhez válaszd ki azt. Amint a feljegyzést kiválasztottad, a gomb felirata "Tisztázás"-ra változik, így, ha meggondolod magad, akkor megszüntetheted a kiválasztást. Lehet, hogy több tucat, vagy több száz lefoglalt feljegyzésed van, ami készen áll, hogy elhelyezd egy CsSZK-n. De lehet, hogy ezekből csak néhányat szeretnél elhelyezni egy adott CsSzK-n; ilyenkor válaszd ki a lehetséges feljegyzésekből azokat, amiket szeretnél elhelyezni egy különálló CsSzK-n. Valószínűleg lesz egy felső határa annak, hogy hány kártyát lehet kinyomtatni egy adott CsSzK-hoz - amikor ez a "Segítség" (Help) útmutató készült, ez a határ 50 volt.

Eltávolítás: Ez a gomb, meg fogja mutatni neked a választási lehetőségeket a kijelölt feljegyzés, vagy a feljegyzések egy bizonyos csoportjának eltávolítására a listából. Ez nem szünteti meg semelyik szertartás lefoglalását. Annak érdekében, hogy szerkeszd egy egyén szertartásainak foglalási állapotát, használd a "Foglalás" gombot, majd kattints a "Fogl.visszavon" gombra.
   Megj.: Az eltávolítás nem érinti az adott személyek bevitt adatait a családfádban, csak erről a listáról távolítja el őket, azaz minden fontos adatod megmarad.

FS ikon: A kijelölt feljegyzést megtekintheted a new.FamilySearch.org képernyőin.

CsSzK Létrehozás: Amint kiválasztottál legalább egy feljegyzést, amit már lefoglaltál a magad számára, már létrehozhatsz egy Családi Szertartás Kérelmet, azokkal a nevekkel, amit majd ki fogsz nyomtatni a nyomtatódon, és elvinni a templomba, kinyomtatni a szertartás kártyákat.

Csoport Kapcs.: Ha több hozzáadott helyi feljegyzésed van ezen a listán, amelyek nem kapcsolódnak a megfelelő feljegyzésekhez a FamilySearch-ön, akkor használd ezt a "Csoport Kapcs." gombot, hogy elindítsd a folyamatot, hogy az AQ keressen egyezéseket a FamilySearch-ön minden ilyen feljegyzéshez. Ez olyan lesz, mintha a "Csoportok Összekapcsolása/Feltöltése" menüpontot választanád a "FamilySearch" menüből, kivéve, hogy nem tudod majd meghatározni a csoportot - a csoport azok a feljegyzések lesznek ezen a listán, amelyek még nem kapcsolódnak a FamilySearch-höz. Amint hozzákapcsoltad, vagy hozzáadtad a feljegyzéseket (a FamilySearch-höz) ebben a csoportban, visszatérsz ehhez a képernyőhöz, hogy folytasd az egyének szertartásainak lefoglalását, ha szükséges.

Mind Kiválaszt: Ha több lefoglalt feljegyzésed van ezen a listán, és szeretnéd kiválasztani őket, hogy  fel legyenek véve egy CsSZK-ra, ez a gomb gondoskodik erről a Számodra.

Mind Tisztázza: Minden kiválasztott feljegyzésnek megszünteti a kiválasztását  ezen a listán.


* * *


Oktatás:

Ennek a képernyőnek egy jellegzetes felhasználása a következő lépésekkel történik, nagyjából ebben a sorrendben:

1.) Adj hozzá néhány nevet (feljegyzést) az adatbázisodból a listához, akár a "Hozzáadás" gombbal, vagy kattints a Templom Ikonokra a "Családfa", vagy a "Család" nézetben. Általában ezek azok a feljegyzések lesznek, amikről úgy gondolod, hogy templomi munkára lefoglalhatók, de lehetnek más feljegyzések is, amelyeknél ellenőrizni szeretnéd a hivatalos templomi feljegyzéseket. Ha már vannak lefoglalt neveid (feljegyzéseid) egy másik rendszerben (mint például a new.familysearch.org), hozzáadhatod ezeket a lefoglalt feljegyzéseket is a listához a "Hozzáadás" gomb segítségével.

2.) Minden egyes név esetén a listán győződj meg arról, hogy kapcsolódik a megfelelő FamilySearch feljegyzéshez, vagy töltsd fel azt a FamilySearch-re, ha ott még nem szerepel. Hozzákapcsolhatod, vagy feltöltheted a feljegyzéseket (a FamilySearch-re) egyenként a "Kapcs./Feltöltés" gomb segítségével, vagy használd a "Csoport Kapcs." gombot az összes nem hozzákapcsolt feljegyzéssel való eljáráshoz.

3.)

3/a.) Fordítói megjegyzés: (Akinél még nem tetted meg, ott először a "Dupl. Vizsgálata" gomb segítségével vizsgáld meg, hogy van-e duplikált (vagy többszörös) példánya az adott személynek a FamilySearch-ön? Ha igen, akkor előbb egyesítsd a személy többször szereplő példányait és azután folytasd a következő lépéssel.

3/b.) Ha úgy találod, hogy a templomi feljegyzések naprakészebbek, mint a helyi feljegyzéseid, használd az "Átvizsgálás", vagy a "Szertartások" gombot, hogy a helyi feljegyzéseidet naprakésszé tedd.

Ha biztos vagy benne, hogy a szertartásokat elvégezték, de a templomi rendszer mégis azt mutatja, hogy a szertartások "Elvégezhető"-k, használd az "Átvizsgálás" képernyőt, hogy feltöltsd a szertartás információt a te feljegyzéseidből a templomi rendszerbe.

4.) Ha már összekapcsoltad a feljegyzéseidet a FamilySearch feljegyzésekkel, akkor úgy találhatod, hogy bizonyos egyéneknek már minden szertartása elkészült. Ezeket a feljegyzéseket az "Eltávolítás" gombbal távolíthatod el a listából, hogy megtisztítsd azt.


5.) Ha a 3/a. pontban jelzett duplikáció ellenőrzést és a szükséges egyesítéseket már megtetted, ezt a lépést kihagyhatod.

Ha van még olyan személy - akinek szüksége van szertartásokra - akit nem vizsgáltál meg a duplikációk végett, akkor most célszerű megtenned. Ennek során úgy találhatod, hogy a szertartások egy másik FamilySearch feljegyzésben voltak rögzítve. Az duplikációk ellenőrzése, és egyesítése által eggyé teheted a duplán (vagy még többször) szereplő példányokat, és elkerülheted a szertartások megismétlését.

6.) Azon  feljegyzések esetén, amelyek szertartásai készen állnak a lefoglalásra, használd a "Foglalás" gombot, hogy lefoglald ezeket a szertartásokat. Ha a szertartásokat a templomok általi elvégzésre foglaltad le, akkor ezen a képernyőn elkészültél velük, és eltávolíthatod őket a listáról. (Ha később szeretnéd nyomon követni ezen szertartások haladását, akkor használd majd a "Benyújtott Kötegek Kezelése" képernyőn az "Újraegyeztet" gombot, hogy hozzáadd őket egy köteghez a templom számára lefoglalt szertartások nyomon követése céljából). Ha a saját kezelésedre foglalod a szertartásokat, folytasd tovább.

7.) Minden olyan feljegyzésnél, amelyet a saját kezelésedre foglaltál le, és még nem került rá egy CsSzK-ra, egy "X"-nek kell látszani a "Készen áll" oszlopban. Ez azt jelzi, hogy hozzáadhatod azt egy CsSzK-hoz. A "Kiválasztás" gomb segítségével válaszd ki (egyenként) az összes feljegyzést, amit szeretnél kinyomtatni a következő CsSzK-n. A "Mind Kiválaszt" gombot lehet használni arra, hogy kiválaszd az összes feljegyzést, amely készen áll (arra, hogy kinyomtasd egy CsSzK-n). Ha már egy feljegyzés ki van választva, akkor lehetőséged van arra, ("Tisztázás") hogy megszüntesd a kiválasztás fenntartását, hogy a feljegyzés részévé válhasson a CsSzK-nak. Miután kiválasztod a feljegyzéseket, azoknak egy "X"-et kell mutatniuk a "Kiválasztva" oszlopban, és a képernyő jobb alsó sarkában a kiválasztott feljegyzések számlálójának kell mutatnia, hogy éppen hány feljegyzést akarsz nyomtatni a CsSzK-n.

8.) Amint lefoglaltad és kiválasztottad azokat a feljegyzéseket, amik láthatók legyenek egy CsSzK-n, kattints a "CsSzK Létrehozás" gombra. Ez elvisz téged egy összefoglaló képernyőhöz, ahol mindent ellenőrizhetsz, azután ténylegesen elkészítheted a CsSzK-t. A Család Szertartás Kérelem lap a FamilySearch által lesz létrehozva és letöltődik a számítógépedre, mint PDF-fájl. Ez a fájl látható lesz számodra az Adobe Acrobat Reader-ben, vagy bármilyen programban, amit a PDF-fájlok megtekintésére telepítettél. Ezután kinyomtathatod ezt a lapot a PDF-olvasó program nyomtatási képessége segítségével. Miután kinyomtattad, vidd el ezt a lapot a templomba, ahol a vonalkódot leolvassák és a szertartás kártyákat kinyomtatják.

9.) (A CsSzK létrehozása után) A kiválasztott feljegyzések el lesznek távolítva a listából, és egy új köteg jön létre. Használd a "Benyújtott Kötegek Kezelése" képernyőt, ("FamilySearch" menü, "Szertartás Foglalási és Nyomon Követő Rendszer" menüpont, "Kötegek Kezelése" gomb) hogy nyomon kövesd a szertartások előrehaladását és naprakészen tartsd helyi feljegyzéseket, mialatt a szertartások áthaladnak a templomi rendszeren.

* * *
További példa a felhasználásra:


Megoszthatod a felelősséget a szertartások elvégzése érdekében egy másik személlyel (vagy a templomokkal).
Például, választhatod, hogy te gondoskodsz arról, hogy a Keresztelő és a Konfirmáció, valamint a Felruházás el legyenek végezve, de engedélyezed, hogy a Bevezető Szertartást a templomok intézzék. Ebben az esetben megosztod annak felelősségét, hogy a dolgok rendben legyenek intézve.

- E példa szerint ezt a következőképpen teheted meg: Hozz létre egy CsSzK-t csak a Keresztelés és a Konfirmáció szertartásokkal. Amíg ezeket a szertartásokat el nem végzed, a templomok nem végzik el a Bevezető Szertartást. Amint elvégezted a Keresztelőt és a Konfirmációt, majd a templomok elkészültek Bevezető Szertartással ezen személy részére, akkor válik lehetővé számodra a Felruházás elhelyezése egy új CsSzK-n és egy új kártya nyomtatása  ezen személy részére, csak a Felruházási szertartással.

Légy tudatában annak, hogy ahhoz, hogy a Házastárshoz Pecsételést egy CsSzK-n elhelyezhesd, már készen kell lenned a Felruházással mindkét házastársért, vagy különben minden Felruházást, amely még készült el a házastársakért, fel kell venni egy ugyanolyan CsSZK-ra a Házastárshoz Pecsételési szertartással együtt.

* * *

Lásd még:

Szertartás Foglalási és Nyomon Követő Rendszer áttekintése

Templom Mód

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése